refurbished videowall
refurbished videowall

Refurbished videowall: alles wat je moet weten

Wil jij een videowall inzetten om jouw boodschap over te brengen? Maar vind je het een behoorlijke investering? Dan biedt Odys een goedkopere oplossing: een refurbished videowall. In dit artikel ontdek je wat een refurbished videowall is én wat de voordelen zijn.  

Wat is een videowall?

Een videowall bestaat uit twee of meer aan elkaar gekoppelde displays die samen één beeld uitdragen. Het grote voordeel van een videowall is dat de schermen zowel individueel als in zijn geheel te bedienen zijn. Op deze manier kun je de content optimaal inzetten om de gewenste boodschap over te brengen. Dit resulteert in een indrukwekkende uitstraling die direct opvalt. Zo kun jij jouw boodschap nog beter overbrengen bij je doelgroep.  

 

Bij een videowall worden meestal rechthoekige vormen gebruikt. Maar de mogelijkheden gaan verder dan dat. Je zou ook een videowall in de vorm van een bloem of zelf van een auto kunnen maken. Een videowall communiceert uitstekend doordat je direct een grote groep mensen bereikt in plaats van individuen. Jij weet wie er langs de videowall lopen, dus hier kun je goed op inspelen met je content. 

 

Iets dat veel bedrijven tegenhoudt om een videowall aan te schaffen is de prijs. Logisch want een videowall is een behoorlijke investering. Daarom hebben wij een goedkopere oplossing: een refurbished videowall van Odys! Daar vertellen we je graag meer over. 

Waarom kiezen voor een refurbished videowall?

Heeft een bedrijf een videowall hangen, maar wordt er geïnvesteerd in een nieuwe variant? Dan komt Odys de gebruikte videowall ophalen. Wij controleren en testen deze uitgebreid. We reinigen de volledige videowall en vervangen onderdelen die niet meer naar behoren functioneren. Wanneer de videowall weer als nieuw werkt én er ook zo uitziet, verkopen wij deze. Afhankelijk van het product bieden wij de refurbished videowall vaak voor 75% goedkoper aan, dan dat je het nieuw zou aanschaffen. Zo maken we het aanschaffen van een videowall voor ieder bedrijf mogelijk! 

 

Het prijsverschil is niet het enige voordeel van een refurbished videowall ten opzichte van een nieuwe variant. Laten we beginnen met de duurzaamheid, want dit speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Het aanschaffen van een refurbished videowall betekent dat je een aandeel levert om de steeds groter wordende hoeveelheid elektronisch afval, dat elk jaar gegenereerd wordt, te verminderen. Een refurbished videowall is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

 

Daarnaast is het mogelijk om oudere modellen aan te schaffen. Hecht jij veel waarde aan een bepaald model? Maar is deze na enkele jaren verdwenen uit de markt? Dan word je eigenlijk gedwongen om een nieuwer, duurder product aan te schaffen. Bij een refurbished videowall kun je vaak ook nog voor oudere modellen kiezen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar, maar goed product. 

Wil jij meer weten over refurbished producten? Lees dan ons artikel: ‘wat is refurbished?‘.

Het verschil tussen een LED-wall en een LCD-wall

Wanneer je een refurbished videowall gaat aanschaffen heb je twee opties: een LED-videowall of een LCD-videowall. Een LED-wall is volledig naadloos. Een LED-scherm is namelijk modulair opgebouwd uit meerdere stukken zonder randen. Deze kunnen dus naadloos naast en op elkaar gezet worden. Hierdoor ontstaat er een egaal beeld zonder naden. 

 

Bij een videowall dat is opgebouwd uit LCD-schermen is dit een heel ander verhaal. Deze schermen hebben vaak smalle randen. Hierdoor ontstaat er één groot geheel, maar je hebt wel altijd een raster/ naden over je beeld. Welke soort je het beste kunt kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Odys voorziet jou hierbij graag van een vrijblijvend advies!  

Hier moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een videowall

 

Om te bepalen welke videowall het beste bij je past moet je over een aantal zaken nadenken. Hieronder nemen we de belangrijkste aandachtspunten met je door. 

 

Waar ga je het scherm voor gebruiken? 

Welke content wil je gaan delen op de videowall? Wil jij bewegende beelden tonen zoals reclame? Of ga je het gebruiken voor een bedrijfspresentatie met allerlei data? Beide uitingen vragen om andere eigenschappen van de videowall. Stel je wil een Excel bestand op een LCD-videowall weergegeven, dan kunnen er gegevens wegvallen onder de schermwanden. Dat wil je voorkomen. Bedenk daarom van tevoren goed waarvoor je de videowall met name in wil zetten, zodat de technologie hierop afgestemd kan worden. 

 

Wat is de kijkafstand? 

Het volgende waar je over na moet denken is de kijkafstand. Kijken mensen van een grotere afstand naar het scherm of staan ze juist erg dichtbij? Wanneer iemand dichter op het scherm staat heb je een fijnere pixelpitch nodig om een scherp beeld te zien. Met pixelpitch bedoelen we de afstand tussen de beeldpixels. Een LCS-wall heeft momenteel nog een hogere pixeldichtheid dan een LED-wall. Binnen is de kijkafstand vaak een stuk korter dan buiten, waardoor er bij binnen locaties vaker wordt gekozen voor een LCD-scherm. De content wordt dan alleen wel onderbroken door naden. Overigens is de pixelpitch van LED-schermen de laatste jaren ook steeds meer verbeterd, waardoor deze ook regelmatig voor binnen locaties wordt aangeschaft. 

 

Is er veel of weinig omgevingslicht? 

Je wil dat de content op jouw videowall altijd goed zichtbaar is. Wanneer er veel omgevingslicht aanwezig is, dient de videowall ook meer licht te geven. LED-videowalls hebben over het algemeen een hogere lichtopbrengst en worden daarom vaker aangeschaft voor buitengebruik. Ook op binnen locaties waar veel licht is, bijvoorbeeld in een winkelcentrum, komt de content beter tot zijn recht met een LED-wall.  

 

Bij een LED-videowall heb je, in tegenstelling tot een LCD-wall, geen last van een bepaalde reflectie. Daarnaast kan een LED-wall worden voorzien van een automatische lichtregeling. Dit is een enorm handige functie die ervoor zorgt dat de lichtintensiteit automatisch wordt aangepast aan de hoeveelheid omgevingslicht. Op die manier is jouw content onder alle lichtomstandigheden goed leesbaar. 

 

Wat kost een videowall? 

De aanschaf van een videowall is een behoorlijke investering. Om flink op kosten te besparen kun je beter een refurbished videowall aanschaffen. Beter voor de portemonnee én het milieu. Bovendien heb je een uitstekend werkende videowall, voor een zeer lage prijs. Vaak zelfs tot 75% goedkoper dan wanneer je de videowall nieuw aanschaft. Ook wordt de aanschafprijs deels gecompenseerd door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur van de videowall. Wanneer je reclame-uitingen toont op jouw videowall, verdient de aanschafprijs zichzelf ook weer terug. 

Een videowall is interessant in iedere branche

Twijfel jij of een videowall iets is voor jouw bedrijf? Odys is ervan overtuigd dat een videowall voor iedere branche mogelijkheden biedt. Denk maar eens aan een evenement. Een videowall kan hier ingezet worden om mensen te inspireren en de beleving te vergroten. Maar op hetzelfde evenement kan de videowall ook ingezet worden om informatie te tonen aan bezoekers over bijvoorbeeld interessante lezingen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Zet jouw videowall in als social wall

Je hoeft een videowall niet altijd te gebruiken voor reclame-uitingen. Zet jouw videowall in als social wall om jouw werknemers bewust te laten worden van de voortgang van het bedrijf. Een social wall is een perfect middel om met medewerkers, klanten en prospects te communiceren. Zo kun je op de videowall het aantal bezoekers en/ of clicks op de website laten zien. Of het aantal volgers en interacties op de verschillende social mediakanalen van het bedrijf. Je kunt deze data realtime tonen waardoor deze altijd actueel is. 

Refurbished videowall van Odys

Ben jij op zoek naar een kwalitatief refurbished videowall dat écht past bij jouw bedrijf? Dan ben je bij Odys aan het juiste adres. Wij voorzien jou van een vrijblijvend advies zodat je zeker de juiste videowall aanschaft voor jouw doelstellingen. 

 

Door ons ruime aanbod kan Odys een passende uitkomst vinden voor iedere klant. Om jou volledig te ontzorgen regelen wij de gehele installatie. Uiteraard geven wij achteraf een duidelijke uitleg, zodat jij direct aan de slag kunt met de videowall. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!  

refurbished videowall