Refurbished monitoren

UvA 1-min

Refurbished monitoren: zo goed als nieuw, maar dan een stuk goedkoper

Wil jij een nieuwe monitor aanschaffen maar wil je hiervoor geen bakken met geld uitgeven? Dan bieden wij een goedkopere en duurzamere oplossing: refurbished monitoren. Gebruikte monitoren worden volledig gecontroleerd, gereinigd en eventueel gerepareerd. Zo goed als nieuw, maar dan goedkoper. Goed voor de natuur en de portemonnee! Wij bieden refurbished monitoren in verschillende soorten en maten. Hier vertellen we je graag alles over.

Wat zijn refurbished monitoren?

Wanneer monitoren gebruikt of geretourneerd zijn, knappen wij deze op. De opgeknapte, gebruikte monitoren noemen we refurbished monitoren. Wanneer de monitoren bij ons terechtkomen worden ze uitgebreid gecontroleerd en getest. We reinigen de monitoren van binnen en van buiten en vervangen of repareren de nodige onderdelen.

Wanneer dit proces is afgerond zijn de refurbished monitoren weer als nieuw. Ze zien er goed uit en werken weer uitstekend. De levensduur van de monitoren wordt met jaren verlengd. Dat is natuurlijk erg duurzaam. En dat vinden we belangrijk. Samen werken we aan een betere toekomst. Bovendien ben je bij refurbished monitoren, in tegenstelling tot tweedehands monitoren, verzekerd van goede kwaliteit. Wanneer je een tweedehands monitor aanschaft zal je de verkoper op zijn woord moeten geloven over de kwaliteit. Hij heeft de monitor namelijk niet gecontroleerd, gereinigd en eventueel gerepareerd.

Een duurzame en goedkope optie

Aan het kopen van een refurbished monitor zijn ontzettend veel voordelen verbonden. We noemden al eerder dat het een hele duurzame aankoop is. Omdat gebruikte monitoren opgeknapt worden hoeven er geen kostbare grondstoffen gebruikt te worden voor de productie van nieuwe monitoren.

Daarnaast is het aanschaffen van een refurbished monitor een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe monitor. Afhankelijk van het model en de conditie kan je een hoop geld besparen. Ook ben je altijd zeker van de beste kwaliteit van de monitor. Dit komt omdat de monitoren volledig worden nagekeken en eventuele onderdelen worden gerepareerd. Pas wanneer de monitor in uitstekende staat is zetten wij deze te koop.

Op technisch gebied moet de monitor dan ook hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Uiteraard kunnen eventuele gebruikssporen niet worden uitgesloten. De refurbished monitoren zijn immers voorheen al eens gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om minuscule krasjes op de monitor. Wij zijn altijd 100% duidelijk en eerlijk over de uiterlijke conditie van de refurbished monitoren. Hierbij zal uiteraard ook rekening gehouden worden met het hanteren van de prijs.

Hoe zit het met de herkomst van de monitoren?

Wij verbazen onszelf erover hoeveel mensen denken dat refurbished monitoren retour gezonden zijn voor reparatie en dus voorheen niet goed gefunctioneerd hebben. Dit is onzin! De meeste refurbished monitoren die wij aanbieden zijn afkomstig van de zakelijke markt. Zij leveren hun gebruikte monitor in omdat zij deze vervangen hebben door een nieuwer model. De gebruikte monitor is dan nog in prima staat.

Het gaat maar om een erg klein percentage van monitoren dat naar ons verstuurd wordt ter reparatie. Ook hierover zijn wij heel transparant richting onze klant. Echter hoef je jezelf ook bij deze exemplaren geen zorgen te maken om de kwaliteit. Wij voeren een uitgebreide controle uit en repareren de nodige onderdelen. De refurbished monitoren werken achteraf weer uitstekend. Daarnaast zien ze er weer als nieuw uit.

Welke refurbished monitoren biedt Odys aan?

De standaard refurbished monitor die wij leveren is de Sharp PN-60/70TA3. Deze is zowel beschikbaar in 60 inch als 70 inch. De monitor kenmerkt zich aan de volgende eigenschappen:

  • Full HD (1920 x 1080) resolutie
  • 10 punts multitouch
  • Anti reflectieglas
  • Ingebouwde speakers
  • Inclusief afstandsbediening

De 60 inch refurbished monitor heeft een nieuwprijs van 4650 euro, echter bieden wij deze aan voor een lagere prijs van 750 euro. De nieuwprijs van de 70 inch monitor is 5350 euro en wij bieden deze aan voor 950 euro. Zijn dit nou niet de refurbished monitoren waar jij naar op zoek bent? Neem dan gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen de verschillende mogelijkheden!

Liever eerst wat andere opties bekijken? Lees dan ons artikel met ‘De 5 populairste refurbished audiovisuele middelen‘.

Wat is het verschil tussen tweedehands monitoren en refurbished monitoren?

Wanneer mensen een refurbished monitor aanschaffen, wordt er vaak gezegd dat zij een tweedehands monitor kopen. Echter zit er een duidelijk verschil tussen een tweedehands en een refurbished monitor. Laten we dit even toelichten.

We spreken over een tweedehands monitor wanneer een gebruikte monitor wordt verkocht zoals deze is. Dit wil zeggen dat er geen controle, reiniging en eventuele reparatie heeft plaatsgevonden. Je kan ook geen aanspraak maken op de garantie van de monitor. Je moet de verkoper op zijn woord geloven over de kwaliteit van de tweedehands monitor.

Wanneer we het hebben over een refurbished monitor heeft er wel een controle, reiniging en eventuele reparatie plaatsgevonden. Daarnaast biedt een refurbished monitor in tegenstelling tot de tweedehands monitor wel garanties. Dit wil zeggen dat een refurbished monitor een stuk meer zekerheid biedt en in de meeste gevallen van betere kwaliteit is dan een tweedehands monitor.

Gaming monitoren en presentatieschermen

Wij begrijpen dat gamers de beste beleving willen ervaren die mogelijk is. Standaard monitoren zijn vaak net te klein of bieden niet de beeldkwaliteit die noodzakelijk is om optimaal te kunnen gamen. De ideale gaming monitor is lekker groot en heeft de beste beeldkwaliteit voor de ultieme beleving.

Kwalitatieve gaming monitoren zijn echter wel erg duur, waardoor een refurbished monitor een geweldig alternatief biedt. Toch is het aanbod aan refurbished gaming monitoren niet erg groot. Ben jij op zoek naar een refurbished gaming monitor? Neem dan gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen de verschillende mogelijkheden die wij op dat moment kunnen bieden.

Ook is een refurbished monitor enorm geschikt om als presentatiescherm te dienen bij bedrijven. Het is een goedkoop en duurzaam alternatief voor het aanschaffen van een nieuw presentatiescherm. Wil jij het presentatiescherm in meerdere ruimtes gebruiken? Dan is het verstandig om bij de refurbished monitor ook een elektrisch statief aan te schaffen. Dit maakt jouw presentatiescherm extra flexibel.

Wat zijn tweedekans monitoren?

Naast tweedehands en refurbished monitoren, kennen we ook de tweedekans monitoren. Dit zijn monitoren die door klanten worden geretourneerd of omgeruild. Deze monitoren worden gecontroleerd en werken prima. Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Coolblue waar ze tegen een lager bedrag dan de nieuwprijs verkocht worden. Dit klinkt natuurlijk erg positief, maar je moet wel goed opletten als je een tweedekans monitor gaat aanschaffen.

Ondanks dat deze tweedekans monitoren uitgebreid gecontroleerd worden en alleen verkocht worden wanneer deze in prima staat zijn, heb je vaak niet dezelfde kwaliteit als bij een refurbished monitor. Een refurbished monitor wordt namelijk niet verkocht als deze in prima staat is, maar enkel als deze in uitstekende staat is! De refurbished monitor wordt volledig gecontroleerd, gereinigd en eventueel gerepareerd. Zo ben je een stuk zekerder van de kwaliteit dan bij een tweedekans monitor. Wel bieden beide varianten in de meeste gevallen garanties.

Op zoek naar refurbished monitoren? Neem gerust contact met ons op

Ben jij op zoek naar een kwalitatieve refurbished monitor? Dan ben je bij Odys aan het juiste adres. Wij onderscheiden onszelf door betaalbare audiovisuele oplossingen te bieden. Door ons ruime aanbod kan Odys een passende uitkomst vinden voor iedere klant. Odys staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en persoonlijke oplossingen voor ieder project. Door de korte lijnen binnen onze organisatie zijn wij onze klanten snel van dienst. Dat werkt wel zo fijn.

Odys heeft jarenlange ervaring in het controleren, reinigen en repareren van gebruikte monitoren. We zorgen ervoor dat de levensduur van de monitor met jaren verlengd wordt. Onze refurbished monitoren werken achteraf weer als de allernieuwste monitoren. En dat kan jij nu zelf ervaren! Ben jij op zoek naar een refurbished monitor? Neem dan gerust contact met ons op!

Eventuele extra benodigdheden voor jouw refurbished monitor

Wanneer je een refurbished monitor aanschaft raden we je aan om hier eventuele extra accessoires bij te nemen die het gebruik nét wat gemakkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch statief. Dit zorgt voor een betere gebruiksvriendelijkheid. Het biedt de mogelijkheid om de monitor in hoogte te verstellen. Dit maakt de refurbished monitor natuurlijk een stuk flexibeler en handiger in gebruik.

Ook kun je ervoor kiezen een verrijdbaar (elektrisch) statief aan te schaffen. Hiermee kan je de refurbished monitor verrijden naar andere ruimtes. Zo kun je het beeldscherm overal gebruiken. Dit is voornamelijk handig wanneer je de monitor als presentatiescherm binnen een bedrijf wil gebruiken. Wil jij de refurbished monitor liever aan een wand hangen? Dan is het aanschaffen van een wallmount een handige tip. Dit biedt een extra stevige bevestiging van de monitor aan de wand.

Ook voor alle extra benodigdheden bij jouw refurbished monitor ben je bij Odys aan het juiste adres. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Met onze jarenlange ervaring bieden wij de juiste oplossing die past bij jouw budget.