Beursgebouw Eindhoven

8D5A0023

De uitdaging

In het beursgebouw in Eindhoven is een zaal omgetoverd tot een evenementenlocatie. Hier zijn 4 containerbarren in gebouwd die voorzien  moesten worden van een digitaal menu. Deze moesten vanuit een centraal punt aangestuurd worden op een makkelijke wijze, zodat bij elk evenement het direct aangepast kan worden.

De vraag

Welke maat schermen in combinatie met welk aansturingssysteem kan een goed zichtbare oplossing voor de gasten en makkelijk gebruik voor de wisselende werknemers bieden?

De oplossing

In dit geval zijn er 55 inch schermen gekozen. Dit was vrijwel de maximum grootte die mogelijk was, waardoor het (ook voor mensen onder invloed) allemaal duidelijk te lezen is.  De schermen hebben wij zo strak mogelijk tegen de achterwand geplaatst, zodat ze niet in de weg hangen. Als aansturingssysteem hebben we een centrale mini PC gebruikt met een draadloos toetsenbord en muis setje. Dit betekent dat het op afstand te gebruiken is terwijl je naar één van de schermen kijkt. Via een USB of via het internet kan de content gedownload en afgebeeld worden. De schermen zijn verbonden via een actieve 4-way HDMI splitter. Deze splitter is met hoge kwaliteit HDMI kabels verbonden aan de schermen en aan de PC, waardoor ze allemaal hetzelfde afbeelden. Met dit systeem ben je niet afhankelijk van internet of een ander netwerk, omdat het allemaal lokaal verbonden is. Dit kan een hoop storingen voorkomen.

De locatie is super gaaf geworden en we zijn blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen.